Η Εταιρία «ΒΙΑΚΑΡ ΑΕ» δραστηριοποιείται στον χώρο της εισαγωγής από το εξωτερικό και διανομής στην Ελλάδα ανταλλακτικών για όλους τους τύπους και τα μοντέλα επιβατηγών αυτοκινήτων και φορτηγών, Ευρωπαϊκής, Ιαπωνικής και Κορεάτικης κατασκευής. 

Στην γκάμα των προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνονται μόνο επώνυμα Ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής ανταλλακτικών πολλά εκ των οποίων αποτελούν πρώτη τοποθέτηση στην Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Το κεντρικό κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στην Λυκόβρυση, υπάρχει υποκατάστημα στην Θεσ/νικη που καλύπτει τις διανομές στην Β. Ελλάδα, ενώ οι ανάγκες παραλαβής, αποθήκευσης και διακίνησης των διαθεσίμων εμπορευμάτων καλύπτονται από τις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο. 

Η εταιρία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο διανομής των προϊόντων που εισάγει, με αξιόπιστους και έμπειρους συνεργάτες που καλύπτουν όλο τον Ελλαδικό γεωγραφικό χώρο. Τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καλύπτονται με καθημερινές διανομές που εξασφαλίζουν την άμεση εξυπηρέτηση του δικτύου διανομής μας. 

Η πολυετής παρουσία μας στην Ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με την εμπειρία του προσωπικού μας, διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε.

Οι αξίες μας

Ποιότητα ανταλλακτικών

Η ΒΙΑΚΑΡ ΑΕ εισάγει και διανέμει στην Ελληνική αγορά μόνο υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά που κατασκευάζονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην Ευρώπη και προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο επώνυμους οίκους ανταλλακτικών παγκοσμίως. Τα ανταλλακτικά που διανέμουμε στην Ελληνική αγορά κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών αυτοκινήτου, τηρώντας όλες τις διαδικασίες ποιότητας.

Οδηγική ασφάλεια

Επειδή το αντικείμενο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων αφορά το ευαίσθητο αντικείμενο της ασφαλούς μετακίνησης χιλιάδων Ελλήνων οδηγών, προτάσσουμε ως βασική μας προτεραιότητα την οδηγική ασφάλεια που δεν επιδέχεται κανένα συμβιβασμό.

Εμπειρία

Η τριαντάχρονη παρουσία μας στον χώρο του ανταλλακτικού, μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε αξιόπιστοι έναντι των συνεργατών μας, αλλά και να εξυπηρετούμε εγκαίρως και με αξιοπιστία τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς ανταλλακτικών after market.

Υψηλές επιδόσεις

Η υψηλή ποιότητα των ανταλλακτικών μας, μας δίνει την δυνατότητα να ικανοποιούμε τις υψηλές απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού οδηγού.

Περιβαλλοντική ευθύνη

Η εταιρία μας με επίγνωση των υποχρεώσεων της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο παραγωγών του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ε.ο.αν.)

Επίσης είναι μέλος του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών μολύβδου – οξέως και νικελίου – καδμίου "COMBATT", όσον αφορά την εισαγωγή και διανομή συσσωρευτών στην Ελληνική αγορά.

Ομοίως αναφορικά με την διακίνηση λιπαντικών είναι συμβεβλημένη με το σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων μηχανικών Ελαίων (ΕΝΔΙΑΛΕ)

Περιβαλλοντική ευθύνη

Σύντομη Ιστορία

1978

ίδρυση της εταιρείας υπό την επωνυμία «Τζανιδάκης Ιάκωβος – Δασκαρόλης Βασίλειος Ο.Ε.»

1978-1990

δραστηριοποίηση της εταιρείας στον χώρο της πέδησης (τακάκια – δισκόπλακες-Θερμοΐτ κτλ) για επιβατηγά (αποκλειστικές για την Ελλάδα συνεργασίες με τα Γερμανικά εργοστάσια TEXTAR (φρένα), Zimmermann (δισκόπλακες) και το Ισπανικό εργοστάσιο REMSA (φρένα)

1995

Έναρξη λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Λυκόβρυση

1996

Εκκίνηση συνεργασίας με το Γερμανικό εργοστάσιο KRUPP Bilstein και διανομής στην Ελλάδα αναρτήσεων B6 και Β8 (sport και sprint).

2004

Έναρξη λειτουργίας των κεντρικών εγκαταστάσεων αποθήκευσης στον Ασπρόπυργο

2014

Ένταξη της ΒΙΑΚΑΡ ΑΕ στο group της NEXUS AUTOMOTIVE INTERNATIONAL

2017

Ανακήρυξη της εταιρίας ως «μέλος της χρονιάς» από το NEXUS (N!)

Οικονομικά Στοιχεία

220000+

Κωδικοί ανταλλακτικών

45+

Προμηθευτές

1100+

Σημεία διανομής

40+

Χρόνια εμπειρίας

MAHLE
MULLER
DRIVE+
GENERAL RICAMBI
SIDAT
PIERBURG
SNR
VERNET
DENSO
FEBI
MANN
EIBACH
BLUEPRINT
FTE
GATES
NEXUS
VALEO
CONTINENTAL
MANDO
IMPERGOM

Εγκαταστάσεις